652 88 11 65

L’eufòria del tancament a la primera

Acabo de fer un soci per a la Cecot. A la primera, i no m’ho esperava. El que sento ara no és comparable a cap sensació (laboral, ja ens entenem). Estic aparcada a una zona de càrrega i descàrrega de Badalona, escrivint ràpidament, amb una lletra horrible a una llibreta. Però volia plasmar en unes línies el que sento ara mateix: eufòria, adrenalina pura. I no és que em representi un gran benefici econòmic, però és una d’aquestes visites en què no esperes res i que et suposen una estoneta de felicitat.
Presentació distesa. Vas amb els deures fets: saps quin perfil d’empresa tens davant. Intueixes què pot necessitar l’interlocutor. Dissenyes mentalment una estratègia: quins serveis esmentaràs primer, quan i com presentaràs el preu, com superaràs les objeccions. Ell et va parlant, tu escoltes, et poses al seu lloc i vas oferint solucions.
La presentació avança. I llavors… els senyals, petits gestos cap a la victòria. Algunes preguntes clau que apunten a un probable tancament (“ es paga anualment?” ,“ a la quota porta IVA?”). Perceps un llenguatge no verbal que et fa ser optimista: somriures, contacte visual, moviment subtils d’afirmació. És el meu moment: llanço la pregunta de tancament. El meu clàssic “així, doncs, ho tirem endavant, oi?” I l’esperat SÍ. La recompensa. No passa sempre, evidentment, però quan passa així, a la primera visita, el tancament provoca una sensació tan agradable que costa de descriure . I tens ganes de menjar-te el món i de sentir mil vegades aquesta eufòria que produeix un sí. I penses que no, que no podria tenir cap altra professió que no fos vendre. Que vull més visites, més tancaments a la primera i més eufòria. Senyors, l’alegria crea addicció.

1 Comments

  1. 14 novembre, 2018

    Ramon Fugarolas Respon Upvote (0)

    Per als comercials la venda es la nostra venzina. Si a sobre es a la 1a…….es converteix en una injecció de querosè.

Deixa el comentari

Share This