652 88 11 65

Blog

Blog

PlataformaComercial.net. La web que posa en contacte comercial i comerç

El passat 6 de gener es va presentar la PlataformaComercial.net. És una web que posa en contacte als comerços catalans amb els agents comercials de tots els sectors.

Amb aquesta web el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB) vol posar en contacte comerços de tots els sectors amb agents comercials col·legiats, amb la finalitat de tenir un vincle “més ràpid i eficaç” que les tradicionals reunions presencials.

El seu registre  és gratuït, tant per comerços com per comercials.

Els avantatges pels agents comercials són:

  • Aconseguir nous clients
  • Estalviar les primeres visites presencials; són els comerços qui contacten amb l’agent a través de la plataforma
  • Rebre per e-mail sol·licituds de comerços que volen el teu producte
  • Donar a conèixer les teves marques a través del Directori d’Agents Comercials Col·legiats

 

Pels comerços també hi ha avantatges:

  • Rebre diferents pressupostos i poder escollir
  • Poder consultar els col·legiats que treballen segons les marques i contactar directament
  • Treballar amb agents comercials col·legiats i qualificats
  • Tenir la garantia del Col·legi Oficial d’Agents Comercials.

 

Tal com comenta Enric Enrech, president del COACB a la nota de premsa que es va fer arribar als mitjans, la nova plataforma ofereix solucions a la botiga de carrer i facilita contactes directes amb centenars de comerciants que treballen per marques de tots els sectors.

Considero que una plataforma com aquesta és un pas endavant i un impuls cap a la nostra feina, facilitant-nos la interacció amb els comerços i evitant, en alguns casos, les primeres vistes presencials. Alhora la nova eina ens dóna valor com a agents comercials col·legiats, ja que ofereix als comerços que treballin amb comercials de qualitat, de confiança i amb la garantia d’un col·legi professional darrera.

Et deixo alguns enllaços amb la notícia, tal i com va sortir a diferents mitjans:

Una web pone en contacto a los comercios catalanes con los agentes comerciales colegiados- EuropaPress
https://www.europapress.es/catalunya/noticia-web-pone-contacto-comercios-catalanes-agentes-comerciales-colegiados-20200106104431.html

CATALUNYA.-Una web pone en contacto a los comercios catalanes con los agentes comerciales colegiados- La Vanguardia
https://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20200106/472732008079/catalunya-una-web-pone-en-contacto-a-los-comercios-catalanes-con-los-agentes-comerciales-colegiados.html

Un web posa en contacte els comerços catalans amb els agents comercials col·legiats- Aldia.cat
https://www.aldia.cat/espanya/noticia-web-posa-contacte-els-comercos-catalans-amb-els-agents-comercials-collegiats-20200106113338.html

La feina d’un agent comercial i el seu valor

Si ets comercial autònom estic segura que aquesta situació et representa: un empresari et diu que li venguis el seu producte a canvi d’una gran comissió.
És a dir, com que tu tens contactes, et mous molt i ja estàs venent altres productes, l’empresari entén que “no et costa res” aprofitar el teu dia a dia per vendre els seus productes. Doncs miri, no.

La feina d’un agent comercial no és exclusivament vendre.

Som la part visible de la marca de l’empresari, el termòmetre principal per saber si el seu producte és vendible o no. És a dir, publicitem el seu producte, fem estudis de mercat… i això té un valor afegit.

Ningú discuteix que un senyor que dissenya futlletons per anunciar pizzes, o la persona que deixa aquest futlletó a la bústia, cobra per fer-ho. Independentment de la quantitat de pizzes que es venguin.

D’igual manera, un operari que penja cartells anunciant un circ a la ciutat els penja per difondre el circ, per publicitar-lo. I cobra per aquesta feina, tant si s’omplen les funcions de circ o no.

Per tant, si jo concerto les visites, m’aprenc les bondats del producte, en faig un argumentari de venda. Si també vaig a l’empresa, defenso el producte, esbrino qui té la presa de decisió de compra. I a més esbrino qui és la competència, quan i quant compren, com paguen, etc…. aquesta informació aporta valor a l’empresari. Informació que li serveix després a ell per poder vendre millor. Recorda, la informació és poder.

Així doncs, es tracta de poder pactar amb l’empresari un sistema retributiu en què totes dues parts s’hi sentin còmodes.

A banda de l’opció “fix més variable”, hi ha altres fórmules que funcionen bé.

Podem acordar amb l’empresari un preu per visita o bé un preu per projecte, el que convingui.

Sempre que hi hagi voluntat es pot arribar a un acord però, això sí, els agents comercials hem de reivindicar la feina que fem.

Sóc comercial, quines xarxes socials em són més útils?

Fins fa poc temps quan una empresa buscava clients nous aprofitava el paper del comercial per concertar una visita i promocionar els seus serveis. Però poc a poc aquest paper es va diluint i deixant lloc a les xarxes socials.

Són les xarxes socials les que venen, poc a poc, als clients. És a través d’Internet que ens informem, validem i acabem comprant. És on ens informem per primera vegada per acabar prenent la decisió de compra.

Però perquè aquesta decisió sigui l’encertada, el paper de l’assessor comercial és clau.

És el moment de fer d’assessor. Donar una solució a mida del que necessita el client. Escoltar al client, identificar solucions i ajudar-lo a la compra final.

I les xarxes socials han de ser les eines que ens ajudin a fer aquest paper d’assessors. Hem de fer ús del Social Selling per vendre més.

Què és el Social Selling?

El Social Selling és el sistema d’atraure clients en el nostre procés de venta a través del branding, les relacions humanes, continguts útils i escoltant el que demanden els clients potencials.

Amb aquesta atracció s’espera que el pas final sigui la visita del comercial al client per tancar la venta.

A quines xarxes podem apostar per fer Social Selling?

LinkedIn i Twitter són els dues xarxes socials per excel·lència per fer Social Selling. I avui t’explicaré què has de fer com a assessor comercial a aquestes dues xarxes.

El primer pas per estar present com a professional a una xarxa social és cuidar el nostre perfil personal.

Tingues present tenir una bona foto teva, professional i una bona descripció de la teva feina, que amb un cop d’ull se’t pugui considerar una persona seriosa professionalment i confiable.

Els teus contactes haurien de ser contactes professionals. Convida’ls a contactar amb tu amb missatges personalitzats, sobretot a LinkedIn.

I el més important per crear una bona experiència amb el client potencial: escolta el que necessita i ofereix contingut útil.

Aquest contingut és el conegut com a màrqueting de continguts: contingut de valor que respon als dubtes, que informa i que no només ven el teu producte o servei. Publicar sempre sobre nosaltres o la nostra empresa no serà contingut de valor, és venta. Publicar  contingut relacionat, de tercers, que informa, serà el contingut de valor pels nostres clients.

A Twitter tingues present que és una xarxa social que demana publicar sovint. Entre 4 i 10 vegades al dia. Sí, pot semblar molt en alguns casos però és el que ens donarà la visibilitat suficient.

El contingut que publiques a Twitter poden ser retweets relacionats amb el teu sector, mencions a altres usuaris i a articles seus, respondre dubtes o fer aportacions al que comenten les persones a qui segueixes.

Per acabar recordar-te que a més de les teves publicacions i d’escoltar als clients potencials, és important fer un seguiment. Continua la conversa amb missatges privats per centrar-te més en les necessitats del potencial client, aporta-li informació personalitzada per les seves necessitats i finalment, acaba amb una visita.

Altres xarxes socials

Hi ha altres xarxes socials, que estan a més o menys a l’alça com TikTok en els joves, Instagram o Facebook (on en altres països, com a Estats Units, continua sent una xarxa amb força sobretot en les comunitats de Facebook).

Però com a assessor comercial, LinkedIn i Twitter seran les que més rendiment et podran aportar.

 

Em segueixes a Twitter i a LinkedIn?

Veure més
Share This