652 88 11 65

Sóc comercial, quines xarxes socials em són més útils?

Fins fa poc temps quan una empresa buscava clients nous aprofitava el paper del comercial per concertar una visita i promocionar els seus serveis. Però poc a poc aquest paper es va diluint i deixant lloc a les xarxes socials.

Són les xarxes socials les que venen, poc a poc, als clients. És a través d’Internet que ens informem, validem i acabem comprant. És on ens informem per primera vegada per acabar prenent la decisió de compra.

Però perquè aquesta decisió sigui l’encertada, el paper de l’assessor comercial és clau.

És el moment de fer d’assessor. Donar una solució a mida del que necessita el client. Escoltar al client, identificar solucions i ajudar-lo a la compra final.

I les xarxes socials han de ser les eines que ens ajudin a fer aquest paper d’assessors. Hem de fer ús del Social Selling per vendre més.

Què és el Social Selling?

El Social Selling és el sistema d’atraure clients en el nostre procés de venta a través del branding, les relacions humanes, continguts útils i escoltant el que demanden els clients potencials.

Amb aquesta atracció s’espera que el pas final sigui la visita del comercial al client per tancar la venta.

A quines xarxes podem apostar per fer Social Selling?

LinkedIn i Twitter són els dues xarxes socials per excel·lència per fer Social Selling. I avui t’explicaré què has de fer com a assessor comercial a aquestes dues xarxes.

El primer pas per estar present com a professional a una xarxa social és cuidar el nostre perfil personal.

Tingues present tenir una bona foto teva, professional i una bona descripció de la teva feina, que amb un cop d’ull se’t pugui considerar una persona seriosa professionalment i confiable.

Els teus contactes haurien de ser contactes professionals. Convida’ls a contactar amb tu amb missatges personalitzats, sobretot a LinkedIn.

I el més important per crear una bona experiència amb el client potencial: escolta el que necessita i ofereix contingut útil.

Aquest contingut és el conegut com a màrqueting de continguts: contingut de valor que respon als dubtes, que informa i que no només ven el teu producte o servei. Publicar sempre sobre nosaltres o la nostra empresa no serà contingut de valor, és venta. Publicar  contingut relacionat, de tercers, que informa, serà el contingut de valor pels nostres clients.

A Twitter tingues present que és una xarxa social que demana publicar sovint. Entre 4 i 10 vegades al dia. Sí, pot semblar molt en alguns casos però és el que ens donarà la visibilitat suficient.

El contingut que publiques a Twitter poden ser retweets relacionats amb el teu sector, mencions a altres usuaris i a articles seus, respondre dubtes o fer aportacions al que comenten les persones a qui segueixes.

Per acabar recordar-te que a més de les teves publicacions i d’escoltar als clients potencials, és important fer un seguiment. Continua la conversa amb missatges privats per centrar-te més en les necessitats del potencial client, aporta-li informació personalitzada per les seves necessitats i finalment, acaba amb una visita.

Altres xarxes socials

Hi ha altres xarxes socials, que estan a més o menys a l’alça com TikTok en els joves, Instagram o Facebook (on en altres països, com a Estats Units, continua sent una xarxa amb força sobretot en les comunitats de Facebook).

Però com a assessor comercial, LinkedIn i Twitter seran les que més rendiment et podran aportar.

 

Em segueixes a Twitter i a LinkedIn?

Deixa el comentari

Share This